Gurud köögis


Veebruari GURUD KÖÖGIS kohtumine toimus
mõttetreener Helina Mägi köögis!

Kokkamiseks valisime varakult menüü, koostasime retseptid, kalkulatsioonid ja poenimekirja. Toidud sättisime kandikutele ja vajalikud töövahendid vaatasime üle.

Gurude seminar algas samuti kui kokkamine omas köögiski.

Menüüs oli läätsehautis köögiviljadega, kapsarullid seente ja hakklihaga, toorsalat idanditega ja kõigi lemmik kohuke.

Näitamaks, kuidas kapsarulle on võimalik teha ka kiiresti, tegime väikeste rullide asemel ühe suure. Riivitud porgand ja roheline porru rulli sees andsid lahtilõigatud rullile väga ilusa välimuse.

1Läätsehautis on roog, mida võiksime tihedamini valmistada. Oluline on mõõta selle roo juures veekogus, sest muidu tuleb hautis vesine, nagu meil juhtus. Muidugi leidsime me olukorrast väljapääsu ja tulemus oli väga hea.

Toorsalat on meie toiulaual iga päev aukohal ja lisaväärtust salatile annavad  idandid. Õliks kasutasime kõrvitsaseemneõli. Väga hea oli kuulda, kuidas Helina selgitas idandite kasvatamise saladusi.

Kohuke oli kõigi lemmik. Kohukese tegi eriliseks koostis, kus kasutasime seemneid ja tatart. Tatar oli see päris tatar, heledat värvi! Kohukese glasuuriks oli parim tume šokolaad. Julia arvas, et kohukese tegemisega saab tema laps ka ise hakkama. Vahva ju!

Päeva kulminatsioon oli muidugi roogade maitsmine-söömine. Üldine arvamus oli väga positiivne ja road maitsesid hästi.

“Gurud köögis” kokaõpet saame läbi viia köögis, kus on nii tingimused toidu valmistamiseks, kui ka vajalikud töövahendid.

Meie poolt kõik muu vajalik koos toiduainetega maitsvate roogade valmistamiseks.

Infot kokaõppe kohta küsi: ene.magi@gmail.com või tel.5135660