Kõigi meie ettevõtmiste, sh töösoorituse aluseks on hea tervis. Mida parema tervisega on töötaja, seda rohkem saavad tööandjad kasutada töötaja tööjõu potentsiaali ja vähendada tervislikel põhjustel töölt puudumisi.
Tervislike eluviiside ja hea terviseseisundi loomisele ja säilitamisele saavad kaasa aidata ka tööandjad toetades oma kollektiivis tervislike eluviiside põhimõtteid.
Positiivse näitena võib tuua Suurbritannia, kus töötajate parema tervise huvides tehakse koostööd toitumisnõustajaga. Koostööd tehakse ka üleilmselt tuntud kaalujälgijate liikumisega.
Mida saavad pakkuda toitumisnõustajad tööandjatele?
Sageli on tööandjad hõivatud oma põhitegevusega ja veel üks “lisakohustus” ei tundu mahtuma juhi päevakavasse. Toitumisnõustaja abiga on aga vähese vaevaga võimalik üle vaadata töötajate töörutiin ja kavandada muudatusi, mis ei koorma ettevõtet, kuid kindlustavad ettevõtte töötajatele pikaaegse tervise ja heaolu.
Jaga töötajaga teadmisi, kuidas alustada energiaküllast päeva
Hommikul tööle jõudes on oluline, et oleksime kohe valmis efektiivselt tegutsema. Oled kindlasti kuulnud kaastöötajaid rääkimas, et tööle jõudes pean paar tassi kohvi jooma, et “ärgata” ja tööle hakata. See ei pea nii olema!
Tunduvalt tervislikum on tõsta oma energiataset toitumisega ja seda ilma kohvi abita. Toitumisnõustaja saab anda soovitusi, millised toiduained sobiksid kõige parmini meie hommikusöögi lauale.
Taga töötajate energiaressurss kogu päevaks
Veetes pika päeva tööl on oluline juba eelnevalt mõelda sellele, kuidas on korraldatud toitumine, mis tagaks hea enesetunde ja maksimaalse energia olemasolu ka päeva lõpul.
Kui toidukorrad on päeva jooksul targalt jaotatud ja tarbitud toit parima toiteväärtusega, jagub meil jõudu ja energiat terveks tööpäevaks. Toiduvalik sõltub kindlasti sellest, kas saame väljas söömas käia või võtame hommikul toidu kaasa. Tähtis on kindlasti see, et meie energiatase päeva jooksul ei kõiguks, vaid me saame kasutada oma energiavarusid ühtlaselt kogu päeva jooksul.
Terved töötajad, vähem muret tööandjale
Teadmised tervislikust toitumisest kehtivad nii kodus kui tööl olles. Kui töökoht võimaldab osa saada toitumisnõustaja oskustest ja nõuannetest, siis võetakse need teadmised koju kaasa, kasutatakse tervisliku toiduvalmistamise põhimõtteid ja tulemuseks on parem tervis ning töövõime nii töötajal endal, kui ka pereliikmetel, sh lastel. Laste hea tervis annab vanematele võimaluse pühenduda enam oma põhitööle.
Teeme valikud lihtsaks
Toitumisnõustaja tegeleb oma igapäevatöös tervislike toiduainete otsimise ja leidmisega, mistõttu on toitumisnõustajal rohkem informatsiooni valikutest mida on võimalik oma toidulauale leida.
Toitumisnõustaja Ene Mägi annab soovitusi tasakaalus menüü koostamiseks, toitude valmistamiseks, kasutades tervislikke toiduvalikuid. Kui töökoht toetab töötajaid toitumisharjumuste muutmisel tekitab see hea enesetunde, mis kandub üle kogu päeva tegemistesse.
Innusta töötajaid pikaajalise kasu nimel
Jaga töötajatele infot veebikohtumisest “Menüü analüüs žoom’is”, mille eesmärgiks on muuta toitumisharjumusi nii, et tulemuseks oleks rohkem energiat igal tööpäeval, väiksem magusaisu, parem meeleolu ja kokkuvõtlikult parem tervis.
Koos tegemisest tuleb alati suurem kasu.
Kontakt: Ene Mägi
Email: ene.magi[at]gmail.com
Tel.: +372 51 35 660