Toitumisnõustaja seminarid

1.Ene

 

Seminare viime läbi gruppidele erinevatel üritustel
firmas, klubis, koolis, lasteaias

Loenguid/Seminare viib läbi toitumisnõustaja Ene Mägi
tel. 5135660,  e-mail:  ene.magi@gmail.com

 

Näited seminari teemadest:

  • Kuidas alustada tervisliku toitumisega?
    Tervisliku toituja meelespea!  Milliseid toiduaineid valida, et tagada tervislikkus? Milliseid toiduaineid vältida, millega neid asendada? Tervislikud hommikusöögid. Kiirelt valmivad tervislikud lõuna- ja õhtusöögid.
  • Laste toitumine.
    Magusa ja rämpstoidu söömise ohud. Kaalutõusu ennetamine, söögikorrad, kooli kaasapandavad vahepalad. Mida peaks sööma koolist koju tulev laps? Tervislikud asendused perekonna toitumises.
  • Tervislik toitumine ja haiguste vältimine.
    Aedviljade roll vähiriski vähendamisel, rafineeritud toiduainete ja liha tarbimise vähendamine, vähki põhjustavad pestitsiidid, rasvade koostis ja kvaliteet, soola tarbimise riskid ja alternatiivid toidu maitsestamisel, vee joomise vajalikkus, tervislik toitumine ja toidulisandite mõju veresuhkru ainevahetuses, küllastus- ja rahulolutunde tekkimisel, rakkude kaitsmisel fütotoitainetega.
  • Tervislik toitumine ja mõtlemine.
    Tervisliku toitumise põhimõtted, menüü planeerimmine, portsjonite arvestus, tasakaal toitumises. Toidugrupid ja toiduainete kvaliteet, parimad valikud.  Järjepidevus tervislikus toitumises ja seda mõjutavad tegurid.
  • Kehakaalu langetamine tervisliku toitumisega
    Kehakaalu ja ainevahetuse probleemid, süsivesikute tähtsus, GI ja GK, veresuhkru tasakaal.  Kehakaalu langust takistavad tegurid,  toiduaineid mida vältida ja mida nautida. Toidulisandid kaalu langetamisel.
  • Kaunviljad ja idandid.
    Kaunviljad valgu ja süsivesikute allikana, nende eelised kaalu langetamisel, erinevate kaunviljade võrreldav koostis. Kaunviljade kasutamine toiduvalmistamisel, kaunviljadest leivakate.  Idandamine ja idandite toiteväärtus, sobilikud seemned idandamiseks.
  • Rasvade kvaliteet ja mõju tervisele
    Rakumembraanile vajalikud rasvhapped, rasvade kvaliteet, loomsed ja taimsed rasvad, halbade rasvade mõju organismile, transrasvhapped, heade rasvade allikad toidus ja toidulisandites.  Külmpressõlid ja nende kasutamine, rafineeritud õlid.
  • Raseda toitumine. Tervisliku toidu soovitused, üliolulised toitained ja nende allikad. Toidulisandid. Rasedusaegsed probleemid ja nendega seotud toitumissoovitused. Erilised isud raseduse ajal.
  • Hummus, idandid, kuivatatud snäkk
  • Loengu/seminari teemat saame alati muuta vastavalt kuulajate soovidele.
    Seminaridel on kaasas tervislikke toiduvalikuid ja soovi korral valmistame tervislikke suupisteid.
  • Seminari tasu on 60 €/h. Vajadusel lisandub toiduainete maksumus ja transpordikulu.
  • Info: ene.magi@gmail.com